Chiptuning Box Alfa 146 1.9 JTD 77kW 105Pk

Normaal Geoptimaliseerd Verschil
Vermogen 77 kW
105 pk
96 kW
131 pk
+19 kW
+26 pk
Koppel 255 Nm 293 Nm +38 Nm

Kies een voertuig om de geschiktheid te controleren

Artikelcode: 1928418346

Beschikbaarheid: 1-5 Werkdagen

€ 499,00
Omschrijving
Besparing
Inbouw
Leveromvang / Tüv
Garantie

Wat is een SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box?

De SPEED-BUSTER® ChipTuning-Module / Powerbox voor uw Alfa Romeo 146 is een door de TÜV gecertificeerde elektronische module die naast het motormanagement systeem van uw auto geplaatst wordt. Hierdoor wordt er tot 30% meer vermogen en koppel gerealiseerd en bespaart u tot 12% op brandstofkosten.

SPEED-BUSTER® biedt de hoogste prijs/kwaliteitgarantie en is volledig veilig voor uw auto.

Wat doet de SPEED-BUSTER® ChipTuning-Module / Powerbox / Chiptuning?

Door optimalisatie van diverse motorparameters worden het motorvermogen en koppel tot 30% verhoogd, de betrouwbaarheid en rijveiligheid van het voertuig blijven onveranderd. Het brandstofverbruik kan afhankelijk van de rijstijl tot 12% verminderen.

Dankzij de exclusieve multikanaaltechnologie waarbij er, in tegenstelling tot andere powerboxen, tegelijkertijd meerdere motorparameters worden aangepast, wordt de uitstoot van roet bij een dieselmotor vermeden. De SPEED-BUSTER® ChipTuning-Modules zijn daarom (in tegenstelling tot conventionele éénkanaal raildrukboxen) perfect toepasbaar bij voertuigen met een diesel partikelfilter (DPF).

Voordelen

 • Gelijktijdig modificeren en optimaliseren van diverse motorparameters zoals brandstofhoeveelheid, turbodruk, uitlaatgastemperatuur, etc.
 • Tot 30% meer motorvermogen
 • Circa 25% meer koppel
 • Tot 12% minder verbruik afhankelijk van de rijstijl
 • Betrouwbaarheid en rijveiligheid blijven onveranderd
 • Motorbeschermprogramma's zoals noodloop functioneren onveranderd
 • Microprocessor-gestuurde real-time dataverwerking
 • Tuning blijft (ten opzichte van Chiptuning) na update van motorstuurapparaat bij uw voertuigdealer behouden
 • Geen wijziging in het motorstuurapparaat: software "af fabriek" blijven origineel
 • Waterdicht gegoten behuizing met automotive stekker
 • In enkele minuten ingebouwd dankzij originele stekkers. Geen soldeerwerk of andere bewerkingen nodig (bij sommige auto’s kan het voorkomen dat er gesoldeerd moet worden. Dit wordt bij het product vermeld.)
 • Probleemloze eenvoudige demontage, voertuig is daarna weer 100% origineel
 • Tuning is na demontage niet meer te traceren
 • SPEED-BUSTER® ChipTuning-Kit is opnieuw programmeerbaar dus opnieuw te gebruiken
 • Voor vele voertuigen met TÜV certificering
 • Made in Germany: topkwaliteit rechtstreeks van de grootste ChipTuning-Module / Powerbox  fabrikant

Vooraf geprogrammeerd - startklaar zonder afstellen!

 • SPEED-BUSTER® ChipTuning-Modules / Powerboxen / Chiptuningen zijn door onze ervaren technische mensen vooraf geprogrammeerd met de beste geoptimaliseerde parameters, specifiek voor uw voertuig.
 • Het vooraf programmeren gebeurt met speciaal ontwikkelde software die het laden van de complexe en gedetailleerde instellingen van de ChipTuning-Module / Powerbox mogelijk maken.
 • Daardoor is een langdurige afstelling na montage niet meer nodig, uw voertuig is startklaar!

Minder brandstofverbruik, dankzij meer vermogen.

Dankzij de moderne Multikanaaltechnologie (uitlezen en aansturen van meerdere sensoren) word thermische efficiëntie van de motor verbeterd. Het resultaat daarvan is een lager brandstofverbruik.

Bovendien wordt de motor krachtiger dankzij het verhoogde draaimoment/ koppel, die ook in lager toerental gebieden toeneemt. Door dit extra vermogen en koppel is het mogelijk om met lagere toerentallen te rijden. Die combinatie verlaagt het brandstofverbruik.

De testen en ervaringen van SPEED-BUSTER® gebruikers geven aan dat het brandstofverbruik tot 15% verlaagd kan worden. Zo verdient u de aanschaf van de SPEED-BUSTER® multikanaal chiptuningbox binnen 1 tot 1,5 jaar terug.

Gemiddeld verbruik

20.000 km p.j.

40.000 km p.j.

60.000 km p.j.

1:16,6 of 6 Liter / 100 km

219.- EURO

439.- EURO

658.- EURO

1:14,3 of 7 Liter / 100 km

256.- EURO

512.- EURO

768.- EURO

1:12,5 of 8 Liter / 100 km

292.- EURO

585.- EURO

878.- EURO

1:11,1 of 9 Liter / 100 km

329.- EURO

658.- EURO

988.- EURO

1:10 of  10 Liter / 100 km

366.- EURO

732.- EURO

1098.- EURO

Besparing bij 15% brandstofverbruik verlaging en een prijs van € 1,22 per liter

Gemakkelijk zelf in te bouwen

De Speedbuster chiptuning modules zijn zeer eenvoudig in 6 stappen in te bouwen. Onderstaand ziet u als voorbeeld het inbouw principe van een SPEED-BUSTER� ChipTuning-Module / Powerbox in een Opel Insignia. De inbouw is per voertuig verschillend. Afhankelijk van het voertuigtype is de montage van de motor afdekplaat (bovenzijde) noodzakelijk, en worden er een verschillend aantal stekkers aangesloten. Voor meerdere voorbeelden bekijk ons Youtube kanaal.

Voorbeeld van inbouwinstructies

Zo eenvoudig is de inbouw in een Audi Common Rail (inbouw vereist bij verschillende voertuigen ook verschillende handelingen): 

1.InbouwinstructiesSensoren in de motorruimte aan de hand van de gedetailleerde inbouwhandleiding vinden

2. Stekkerverbindingen aan de motor losmaken

3. SPEED-BUSTER® stekker met de originele stekker verbinden

4. SPEED-BUSTER® stekker met de sensor verbinden

5. Kabelboom in motorruimte bevestigen

6. ChipTuning-Module / Powerbox / Chiptuning met de kabelboom verbinden en klaar!

Inhoud SPEED-BUSTER® ChipTuning-Kits

 • Originele SPEED-BUSTER® elektronische module
 • Speciale voertuigspecifieke kabelboom met originele stekkers
 • Voor veel voertuigen een TÜV certificaat
 • Montagehandleiding voor eenvoudige en probleemloze montage

Tuning met TÜV-certificering

Als onderdeel van onze serieuze marktfilosofie wordt het grootste deel van de SPEED-BUSTER® ChipTuning Boxen / Powerboxen / chiptuningen geleverd met TÜV certificaat. Voor onze Duitse klanten betekent dit dat de SPEED-BUSTER® ChipTuning Boxen / Powerboxen / chiptuningen voldoen aan de eisen volgens § 19 van de Duitse Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung (StVZO)**.

SPEED-BUSTER® heeft TÜV certificaten voor meer dan 1.300 voertuigtypen - ook actuele modellen - en voorziet daarmee in een probleemloze toelating.

Onze nauwe samenwerking met de TÜV-instanties resulteert in de beste productkwaliteit en betrouwbaarheid.

Vergelijkt u het aanbod zelf met de andere aanbieders: wie biedt u nog meer deze zekerheid?

**Keuring volgens volgens § 19 van de Duitse Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung (StVZO):

Indien er technische wijzigingen aan een in Duitsland geregistreerd voertuig hebben plaatsgevonden, voldoet het voertuig niet meer aan de eisen volgens § 19 van de Duitse Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung (StVZO). In deze paragraaf is vastgelegd dat toelating van een voertuig van kracht blijft, tot het moment dat het voertuig uit het wegverkeer wordt onttrokken, er wijzigingen worden doorgevoerd waardoor uitlaatgas emissiewaarden of geluidswaarden verslechteren, en/of er wijzigingen worden aangebracht waardoor het voertuig niet meer in overeenstemming is met het type waarop de toelating is afgegeven. In Duitsland bestaat de verplichting om de aangebrachte wijzigingen door een daartoe bevoegde instantie te laten keuren. Afhankelijk van de aard van de wijziging dient de Fahrzeugbrief - kentekenbewijs - behorend bij het voertuig te worden aangepast, of kan de wijziging in een Gutachten - verklaring/rapport - worden beschreven.

ECE keurmerk E13

SPEED-BUSTER® ChipTuning Boxen / Powerboxen / chiptuningen hebben een E13-keurmerk. Dankzij de internationale certificering („ECE Regulation No.10“, elektromagnetische compatibiliteit) zijn de SPEED-BUSTER® ChipTuning Boxen / Powerboxen / chiptuningen ook geschikt voor wereldwijde export!

Deelnemer Automobil Tuner VDAT e.V.

SPEED-BUSTER® is al enige jaren deelnemer van de V.Z.A.T. welke is samengevoegd met de VDAT. De VDAT is een belangenorganisatie en spreekbuis voor gerenommeerde aanbieders in de Tuningsbranche en heeft het positieve imago van de Duitse Tuning bestempeld.

De hoog gestelde eisen en de continue controle waarborgt dat u bij de VDAT deelnemende bedrijven emotioneel hoogkwalitatieve producten aankoopt waarbij er geen concessies zijn gedaan op grond van zekerheid en kwaliteit. De deelnemers van de VDAT verplichten zichzelf om het zeer hoge kwaliteitsniveau na te leven.

Een belangrijk onderdeel van de VDAT activiteiten is de deelnemende bedrijven in het openbaar te representeren en het begrip "Kwaliteitstuning" vast te leggen. Het initiatief TUNE IT! SAFE! is een mooi voorbeeld.    

Product garantie

De Speed-buster Chiptuningmodules / Powerboxen / chiptuningen worden standaard geleverd met 2 jaar productgarantie.  Dat houdt in dat u in geval van fouten aan het product (module, kabelboom en software), uw artikel kosteloos wordt gerepareerd c.q. omgewisseld met een nieuw product.  Meer zekerheid vindt u nergens!

Voertuig garantie

De Chiptuningmodules / Powerboxen / Chiptuningen  van Speed-Buster Chiptuning Deutschland zijn dusdanig geoptimaliseerd, dat het bijna onmogelijk is om door gebruik van deze chiptuning schade aan het voertuig aan te brengen. U loopt dus geen risico. Mocht u toch nog een extra garantie willen kunnen we u die bieden.

Het Zwitserse NSA Garantie biedt een Europa dekkende garantie met een 24-uurs hulpdienst speciaal voor getunede voertuigen aan. In geval van schade dekt de garantie naast de reparatiekosten ook de noodzakelijke afsleep en eventuele overnachtingkosten alsook de kosten voor een leenauto!  NSA werkt al meer dan 10 jaar samen met auto- en tuningbedrijven. De garantie kan extra bij een chiptuning aangeschaft worden. Het motto van NSA luidt: "NSA Garantie, een extra service". Deze service willen we onze klanten ook graag aanbieden.

De prijzen

Tuning 2

Prijs

Prijs van de Garantie

€ 148,00

4x4 voertuigen (optie)

€ 35,00

Turbo / Kompressor (optie)

€ 30,00

Maximale Dekking

€ 2.580,00

Bij Motorschade

€ 6.450,00

Eigen Risico

10%, min. € 97,00

Leeftijd voertuig

Tot 2 jaar*

Kilometerstand

max. 100.000 km

Looptijd van de Garantie

12 Maanden(maximale dekking tot 3 jaar na eerste ingebruikname)

 

Tuning 5

Prijs

Prijs van de Garantie

€ 225,00

4x4 voertuigen (optie)

€ 35,00

Turbo / Kompressor (optie)

€ 30,00

Maximale Dekking

€ 2.580,00

Bij Motorschade

€ 6.450,00

Eigen Risico

10%, min. € 97,00

Leeftijd voertuig

Tot 5 jaar*

Kilometerstand

max. 80'000 km

Looptijd van de Garantie

12 Maanden

 

* Onder de leeftijd van het voertuig wordt verstaan de termijn van de laatste dag van het jaar van eerste ingebruikname tot de datum van aankoop. Bij voorbeeld: op 1 maart 2005 valt een auto met een eerste ingebruikname op 12 januari 2000 niet meer in de categorie "tot 5 jaar”.

U kunt de Algemene Voorwaarden (PDF) “tuning garantie” van NSA downloaden.